söndag 2 november 2014

Fläskfilé i cidersås

6 port

2 fläskfiléer alt. 1 fläskytterfilé
Smör till stekning
Salt och nymalen svartpeppar

Cidersåsen :
Stekskyn från stekningen av köttet
2 msk kycklingfond
4 dl cider
1 tsk tomatpuré
1 burk creme fraiche (2dl)
1 dl grädde
1 krm malen ingefära
Maizenamjöl + vatten till redning
Salt o peppar

GÖR SÅHÄR :
Skär filéerna i grova bitar. Bryn i het panna med smör. Salta och peppra. När allt fått fin färg, lägg upp på ett fat vid sidan om. Vispa ur pannan med en skvätt vatten, tillsätt sen ingredienserna till såsen utom redning och salt o peppar. Låt allt koka upp. Lägg tillbaka köttet. Låt sedan puttra på låg värme ca 20 min. Red av såsen med maizenamjöl utrört i vatten för tjockare konsistens. Smaka av med salt och peppar.

Servera med en god sallad och hasselbackspotatis.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar