söndag 22 september 2013

Idas kycklingfilé under bacontäcke

Ett recept som en arbetskamrat hade med sig som jag fick, detta låter riktigt gott, kyckling och bacon är gott tillsammans.

ca 10 pers

2 kg kycklingfilé
4 dl crème fraiche
5 dl grädde
3 pkt bacon
1 burk soltorkade tomater
1 kruka persilja
salt
peppar
ev pressad vitlök
4-5 dl riven västerbottenost

Sätt ugnen på 200 grader.
Strimla kycklingfilén och stek den i panna och dela sen upp det i 2 formar.
Klipp baconet i strimlor och knaperstekt det. Blanda sen i fraichen, grädden soltorkade tomater, persilja i baconet. Salta och peppra det och ev i pressad vitlök.
Häll sen blandningen över kycklingen och strö över västerbottenosten.
Låt det gratineras i ugnen i ca 20 min.

Servera det med pasta, ris eller klyftpotatis och en sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar