Schweizernötstårta

100 g sötmandel
100 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
1 2/3 dl vetemjöl

Topping
200 g schweizernötschoklad
7 msk grädde
1 msk smör

Sätt ugnen på 175 grader. Mal mandeln fint i en kvarn. Smält smöret i en kastrull.
Vispa ägg och och socker pösigt, i ca 3-5 min.
Blanda ner mald mandel, mjöl och till sist smält smör. Rör till en jämn smet.
Smörj en rund form med löstagbar botten, ca 22 cm i diamter.
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 25-30 min. Kakan ska vara lätt gyllenbrun. Låt svalna.
Smält chokladen över vattenbad. Rör ner grädden och till sist smöret. Se till att blandas väl.
Bred chokladsmeten över kakan och ställ den i kyllskå för att svalna.

Källa. Tidningen Hembakat

Kommentarer

Populära inlägg