Fransk Chokladtårta
10-12 bitar
150 g mörk choklad av god kvalitét
150 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
4 ägg
1½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
Glasyr
150 g mörk choklad av god kvalitét
1-2 msk smör
Sätt ugnen på 175 grader. Dela chokladen i mindre bitar, lägg den i en skål och låt den smälta över vattenbad.
Rös smör och socker mjukt och luftigt.
Tillsätt ett ägg i taget och vispa ordentligt mellan varje ägg.
Den smälta chokladen ska hällas ner varm i smeten och blandas.
Tillsätt vetelmjölet blandat med bakpulvret.
Lägg smeten i en smord och bröad form, 24-25 cm diameter.
Grädda kakan i ca 30 min. Den skall vara kladdig i mitten. Låt kakan kallna.
Smält chokladen till glasyren över vattenbad tillsammans med smöret.
Bred ut glasyren över kakan.
Serveras med fördel med grädde och bär.
Källa: Tidningen Hembakat
150 g mörk choklad av god kvalitét
150 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
4 ägg
1½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
Glasyr
150 g mörk choklad av god kvalitét
1-2 msk smör
Sätt ugnen på 175 grader. Dela chokladen i mindre bitar, lägg den i en skål och låt den smälta över vattenbad.
Rös smör och socker mjukt och luftigt.
Tillsätt ett ägg i taget och vispa ordentligt mellan varje ägg.
Den smälta chokladen ska hällas ner varm i smeten och blandas.
Tillsätt vetelmjölet blandat med bakpulvret.
Lägg smeten i en smord och bröad form, 24-25 cm diameter.
Grädda kakan i ca 30 min. Den skall vara kladdig i mitten. Låt kakan kallna.
Smält chokladen till glasyren över vattenbad tillsammans med smöret.
Bred ut glasyren över kakan.
Serveras med fördel med grädde och bär.
Källa: Tidningen Hembakat
Kommentarer
Skicka en kommentar